A helyi szövetkezetek

 

Az ÚJ HANGYA® INTEGRÁCIÓS SZÖVETKEZET (ÚHISZ) és tagszervezetei, megújult formában a HANGYA szövetkezeti hagyományokat kívánja újjáéleszteni és folytatni. A magyar történelem által bizonyított, hogy koncentráltan, a szövetkezésen keresztül mérhető a leghatékonyabb eredmény.

 

Az ÚJ HANGYA® helyi Szövetkezetek tagjai, akik megőrizve önállóságukat egy történelmi, nemzeti érték ernyője alatt, saját érdekékükben az egyéni érvényesülés nehézségeit leküzdve, helyi hálózati képességüket erősítve együttesen értékesítenek. Együttes fellépéssel, kereskedelmi elosztóhálózatok kialakításával a vidék a lakosság ellátásának gerincét képezi.

 

Elsődleges feladat azokat a gazdákat segíteni, akiknek a termékei, (szőlő, zöldség, gyümölcs) közvetlenül piacra vihető lenne, de jelenleg félkész termék, nincs lehetősége préselni, palackozni, szárítani, aszalni, feldolgozni, csomagolni.

 

A közvetlen értékesítést az ÚJ HANGYA® szövetkezetek saját maguk önállóan, helyben oldják meg. A három szakterület (termelés, feldolgozás, értékesítés) résztvevői által a többlet árút az ÚHISZ közreműködésével értékesíti.

 

 

ÚJ HANGYA® Székesfehérvári és Környéke Szövetkezet

 

Megalakult majús 26-án Székesfehérváron az első ÚJ HANGYA® helyi szövetkezet.